Eu n-am televizor acasă. Și nu am televizor dintr-un motiv simplu: nu-mi place cum arată lumea în dreptunghiul ăla de pe perete. Culorile mi se par greșite, trebuie să stau fix în fața lui sau totul se duce pe câmpii, negrul e un fel de gri închis ș.a.m.d.
Știți cum mi s-a schimbat părerea asta la 180 de grade? Mi-am văzut fotografiile cu Aurora Boreală și cu cerul înstelat pe un televizor LG OLED 4K. Și-am tăcut câteva zeci de secunde. Și-apoi am zis: “Eu vreau un televizor de-ăsta.” Nu mi-a venit să cred că am zis eu asta, dar am zis.
Însă, tehnologia OLED schimbă multe atunci când vine vorba de negru. Televizoarele OLED nu au un panou luminos în fundal și, de aceea, pot controla fiecare pixel, iar dacă e nevoie ca un pixel să fie negru, acesta pur și simplu nu mai emite lumină. Și, astfel, avem negrul perfect. Iar mie îmi place negrul. Mult. Îmi place negrul cerului nopții, îmi place negrul ochilor și îmi place negrul tricourilor (noi) cu Metallica. Nu doar negrul arată mai bine, dar și celelalte culori, LG OLED oferind cea mai realistă și mai intensă paletă de culori, imaginea respectând standardul Dolby Vision. Televizorul LG OLED poate fi ușor confundat cu o fereastră, imaginea fiind, practic, identică cu realitatea, indiferent de unghiul din care privești.
Cam la fel e și cu cerul. E o diferență imensă între cerul spălăcit, văzut dintr-un loc cu poluare luminoasă intensă, și cerul cu adevărat negru, ce se poate vedea doar departe de luminile orașelor, unde Calea Lactee apare aproape tridimensională și te lasă fără cuvinte. La fel, e greu să descriu în cuvinte imaginea Aurorei Boreale observate de pe o plajă pustie din Lofoten, fără lumini parazite în apropiere, când perdelele luminoase trec în doar câteva secunde de la violet la verde, la roz, la albastru, la violet, la alb, la roz, la verde, uneori la roșu…
Aurora Boreală nu scoate zgomote (în fine, se pare că scoate în condiții speciale, dar sunt greu auzibile; eu nu le-am auzit niciodată), dar pun pariu că dacă Aurora Boreală s-ar vedea cu Dimmu Borgir în fundal nu mi-aș dezlipi nici ochii, nici urechile de televizorul ăsta. Și asta pentru că sunetul ce iese din sistemul 4.2 calibrat de inginerii de sunet de la Dolby e într-un mare fel. Beneficiezi, astfel, de efect de sunet full 360° Dolby Atmos, la fel ca în sălile de cinema de ultimă generație. E ca și cum ai fi în mijlocul acțiunii.
Noile televizoare OLED au viteză de răspuns uimitoare! Viteza de răspuns a OLED TV este de peste o mie de ori mai bună decât cea a televizoarelor LED. Astfel, poţi viziona scenele foarte dinamice în condiţii optime – imaginile vor fi perfect clare şi mişcările fluide, exact ca în viaţa reală.
Când am văzut prima oară televizorul, era oprit, dar mi-a atras atenția. Modelul W7 are mai puțin de 4mm grosime, cât două monede puse una peste alta. Parcă e un poster lipit pe perete, serios. Simplu și elegant. Doar un dreptunghi negru. E nevoie de mai mult? Nu.
Ca o concluzie, pot să vă zic că imaginile mele cu Aurora Boreală și cu cerul nopții n-au arătat niciodată așa de bine pe un ecran de televizor. Iar eu sunt greu de impresionat. Foarte greu. Singurul lucru cu care pot compara calitatea imaginii produse de televizorul LG OLED e cerul văzut pe viu dintr-un loc fără poluare luminoasă. Vă invit să vă convingeți de asta.
Pe 20 mai, de Noaptea Muzeelor, LG va organiza la Arcub o expoziție, cu fotografiile mele, în care Aurora va fi dezvăluită celor prezenți cât mai aproape de realitate, cu ajutorul tehnologiei LG OLED. Voi fi și eu acolo și vă voi povesti din experiențele mele sub Auroră și sub cerul înstelat. Vă aștept cu drag!
Recent Comments